«Kompetanse koster, men det er helt avgjørende»

SUKSESS: Ole Dahl har jobbet hardt og målrettet i mange år. Det gir resultater for den Godkjente våtromsbedriften. Ingen får jobb her hvis du ikke har kunnskap og kompetanse, fagbrev/svennebrev eller er i posisjon til å skaffe deg det innen rimelighetens tid. Foto: Rune Midtskogen, Fagrådet for våtrom
SUKSESS: Ole Dahl har jobbet hardt og målrettet i mange år. Det gir resultater for den Godkjente våtromsbedriften. Ingen får jobb her hvis du ikke har kunnskap og kompetanse, fagbrev/svennebrev eller er i posisjon til å skaffe deg det innen rimelighetens tid. Foto: Rune Midtskogen, Fagrådet for våtrom

FAUSKE: På midten av 90-tallet tok maskiningeniør Ole Dahl (51) et valg som senere skulle vise seg å være både smart og lukrativt: Han ville satse på bolig.

I mange år bygget han og solgte hus gjennom sitt enkeltmannsforetak, før han i 2006 stiftet selskapet Ole Dahl AS.

Skikkelig jobb første gang

Boligprodusenten med 22 ansatte på Fauske, er Godkjente våtromsbedrift. Firmaet går godt.

– Jeg hadde ikke klart dette uten dyktige ansatte på laget. Det jobbes hardt og målrettet i alle ledd, og vi er heldige som har mye å gjøre. Men vi kan ikke senke skulderen av den grunn; vi skal og må levere skikkelig jobb. Kundene er kravstore, noe de har grunn til å være siden de bruker mye penger på noe som er en så stor og viktig investering som egen bolig. Det skal ikke være nødvendig å gjøre ting opp igjen; det er kostbart og ødeleggende for omdømmet. Hos oss er det ingen nåde; her brukes det hansker på monteringer, sier Ole Dahl.

Les også: Fagrådet med i nordisk samarbeid

Fagrådet for våtrom møter den sindige bedriftslederen på kontoret et steinkast unna Fauske sentrum. Rett over kontorbrakka hvor vi sitter ligger byggefirmaets gigantiske hall som blant annet brukes til lager.

51-åringen er opptatt av å framheve og skryte av «laget sitt». Han understreker flere ganger at helt siden han begynte og ansatte folk i firmaet, har han bevisst hatt et stort fokus på kunnskap og kompetanse.

Tøffe kriterier

Her slipper ingen gjennom nåløyet hvis du ikke har fagbrev/svennebrev eller er i posisjon til å skaffe deg det innen rimelighetens tid. Den Godkjente våtromsbedriften har 15 tømrere. Seks av dem er estiske arbeidere fra Norgesbygg.

– Kompetanse koster, men det er helt avgjørende for å lykkes. Jeg har aldri hatt problemer med å få tak i dyktige folk.

Les også: Derfor er vi Godkjent våtromsbedrift

Han har noen kriterier som i tillegg til kunnskap og kompetanse  ligge til grunn for å få jobb hos Ole Dahl AS:

– Personen må være i stand til å samarbeide med andre, arbeide hardt, møte opp om morgenen, vise interesse og delta. Jeg gjennomfører selv intervjuer, og sjekker referanser og anbefalinger. Nå trenger jeg både tømrere og teknikere, smiler han.

Personlig har Ole et spesielt forhold til den sosiale boligbyggingen han har bidratt med i lokalmiljøet. De spesialtilpassede prosjektene er ment for den gruppen som ikke har så mye egenkapital.

– Det er spesielt å se den gleden mange av disse menneskene har når de får nøkkelen til sin egen bolig. Leilighetene har nøktern standard, men god planløsning.

Sier Ole Dahl.

Ønsker du å komme i kontakt med oss?