Derfor er vi Godkjent våtromsbedrift

TEKST OG FOTO: RUNE MIDTSKOGEN

OSLO: Hos baderomsentreprenøren Oslo Bad AS er samtlige 14 ansatte kurset i Byggebransjens våtromsnorm. I tillegg har de flere mestere. Med andre ord: Her står kompetanse høyt i kurs.

– Jeg hadde tre mål da vi startet opp bedriften i 2010: Vi skulle bli Godkjent våtromsbedrift, ha sentral godkjenning og mesterbrev blant de ansatte i løpet av to år. Det klarte vi, sier daglig leder og murmester Bjørn-Åge Røsand til Fagrådet for våtrom.

Økning i Godkjente våtromsbedifter

38-åringen styrer en bedrift som har spesialisert seg i «high end»-markedet. De leverer rundt 70 bad årlig.

– Etter en litt rolig januar er det nå veldig bra trøkk. Vi har masse jobb fram til sommeren, forteller han.

Les også: Slik blir du Godkjent våtromsbedrift

Røsand er opptatt av fag. Han forteller at mange kunder kjenner til Våtromsnormen.

– Noen har også hørt om Godkjent våtromsbedrift, men vi opplever stadig oftere at flere er opptatt av at badet skal bygges etter Våtromsnormen. Det er flott at forbrukerne blir mer opptatt av kompetanse og dokumentasjon.

I dag finnes det 1027 Godkjente våtromsbedrifter, og antallet er stigende. For at en bedrift skal kunne søke om å bli Godkjent våtromsbedrift, må bedriften benytte faglig leder og sertifiserte fagarbeidere for våtrom i henhold til Byggebransjens våtromsnorm.

Lærerikt Våtromskurs

Faglig leder må ha gjennomført minimum Grunnmodul og modul B eller C i Byggebransjens våtromsnorm.

– Mange av de Godkjente våtromsbedriftene er veldig bevisste på oppgavene de påtar seg. Og heldigvis; de aller fleste ønsker å levere skikkelig jobb første gangen, sier daglig leder hos Fagrådet for våtrom, Cato Karlsen.

Les også: Leverer 1000 takstrapporter i året

– Jeg mener alle bedrifter som jobber med våtrom bør være Godkjent våtromsbedrift. Det er sikkert noen som ser på Våtromsnormen som en papirmølle, men det stemmer ikke. Min oppfordring til de som ikke har gjort det: Meld deg på kurs! Du lærer mye om tverrfagligheten i faget, og du får en bedre forståelse på hvordan og hvorfor ting gjøres som det skal. I tillegg møter du fagfolk fra andre bedrifter som du kan dele erfaringer med. Vi lærte mye og jeg har fått bare gode tilbakemeldinger fra de ansatte som var på kurs. Og ikke minst: De lærte masse som de får brukt for i det daglige arbeidet, sier Bjørn-Åge Røsand.

Ønsker du å komme i kontakt med oss?