Slik blir du Godkjent våtromsbedrift

MÅ KURSES: Det er flere krav som må innfris for at bedriften kan søke om å bli Godkjent våtromsbedrift. – Vi opplever en massiv økning, sier daglig leder i Fagrådet for våtrom, Cato Karlsen.
MÅ KURSES: Det er flere krav som må innfris for at bedriften kan søke om å bli Godkjent våtromsbedrift. – Vi opplever en massiv økning, sier daglig leder i Fagrådet for våtrom, Cato Karlsen.

TEKST: RUNE MIDTSKOGEN

OSLO: – Vi registrerer at forbrukeren er mer bevisst i valget av håndverker, og at kompetanse er mer etterspurt enn tidligere. Vi mottar mange henvendelser fra forbrukere som sjekker bedriftenes kompetanse, sier daglig leder i Fagrådet for våtrom, Cato Karlsen.

I dag finnes det 1027 Godkjente våtromsbedrifter, og antallet er stigende. Da Cato begynte hos Fagrådet for sju år siden var antallet i underkant av 800.

– Mange av de Godkjente våtromsbedriftene er veldig bevisste på oppgavene de påtar seg. Og heldigvis; de aller fleste ønsker å levere skikkelig jobb første gangen, sier han.

For at en bedrift skal kunne søke om å bli Godkjent våtromsbedrift, må bedriften benytte faglig leder og sertifiserte fagarbeidere for våtrom i henhold til Byggebransjens våtromsnorm. Faglig leder må ha gjennomført minimum Grunnmodul og modul B eller C i Byggebransjens våtromsnorm.

De fleste søknader kommer som følge av at markedet etterspør kompetansen. Andre kommer som følge av at bedriften ser eget behov for å få riktig kompetanse. Kurset består av 40 timer undervisning, hvorav cirka 10 timer er basert til prosjektoppgave som løses hjemme. Kurset avsluttes med en eksamen.

– Mange går B-kurs (faglig lederkurs) for å bli Godkjent våtromsbedrift. Det er stor bevissthet og pågang for å gjennomføre B-kurs, og markedet etterspør kompetansen. Systemet rundt Våtromsnormen gir en reell kompetanseheving for de fleste. Bedrifter blir gjennom B-kurset bevisst på alle oppgaver som berøres gjennom et våtromssprosjekt, sier Cato Karlsen.

Ønsker du å komme i kontakt med oss?