Foredragsholderne VD24
Bjørn Grimsrud – Senatet Bygg og VVS Rådgivning
Bjørn Grimsrud er utdannet VVS-ingeniør og har mer enn 40 års fartstid i bransjen. bl.a. som fagsjef i Fagrådet for våtrom (FFV) i pereioden 2012-2022, hvor han også satt som representant i Nordisk vannskaderåd. Gjennom sitt virke i FFV har han bidratt til utviklingen av både Våtromsnormen og våtromskurs, og han kjenner godt til årets foredragsholdere og mange av de Godkjente våtromsbedriftene. Grimsrud jobber i dag som seniorrådgiver, og som konferansier under Våtromsdagene vil han lede oss trygt gjennom et tettpakket og variert program.
THALE S. PLESSER – SINTEF
Thale S. Plesser er leder for Byggebransjens våtromsnorm. Hun jobber i SINTEF Community og har mange års erfaring med testing av produkter og løsninger for våtrom. Hun er også seniorforsker med bærekraft og miljøvurderinger som forskningsområde.
BJØRNAR HANSEN – Fagrådet for våtrom (FFV)
Bjørnar er fagsjef i FFV. Han har svennebrev som rørlegger og tilleggsutdannelse som fagskoleingeniør, med erfaring som prosjektleder på entreprenørsiden og som byggherrerepresentant ved rehabilitering av røranlegg i hele boligselskaper, samt teknisk byggeleder på nybygg prosjekter. Han er generelt opptatt av at byggherren/kunden skal sitte igjen med et våtrom som både er planlagt, prosjektert og utført i tråd med de gjeldene forskrifter og normer som bransjen benytter i dag.
VIDAR HELLSTRAND – SansBygg AS
Vidar Hellstrand er utdannet VVS ingeniør og har bakgrunn og erfaring fra både byggherresiden, som VVS rådgiver, og som tidligere leder av FFV. Han er nå daglig leder i SansBygg AS, en Godkjent våtromsbedrift som jobber med utskifting av VVS-teknisk infrastruktur og fornying av våtrom i ca. 1000 leiligheter i flermannsboliger hvert år.
I forbindelse med utskiftning av vann- og avløpsrør i disse prosjektene, er det mange treffpunkter mot bad som tidligere er estetisk fornyet med mikrosement, med arbeider som er utført av både privatpersoner og håndverkere, og det er flere forhold her som bransjen og bestillere bør tenke på.
Foredraget om mikrosement holdes i samarbeid med Stian Østrem fra Surface Design.
STIAN ØSTREM – Surface Design Mikrosement
Stian har over 8 års erfaring med mikrosement, og har vært med fra tiden da kun en håndfull mennesker visste hva mikrosement var. Han har bred erfaring med mikrosement i våtrom og selv om han har utført mest arbeid i Norge, har han også hatt flere prosjekter i både Karibia og USA.
Foredraget om mikrosement holdes i samarbeid med Vidar Hellstrand fra SansBygg AS.
GEIR SØRENSEN – Fagrådet for våtrom (FFV)
Geir Sørensen er seniorrådgiver i Fagrådet for våtrom. Han er murmester og takstmann, og har erfaring som utførende, prosjekterende og kontrollerende, samt at han har kontrollert fagmessig utførelse av våtrom i mange år. Geir har også jobbet som teknisk sjef for flisleverandør, og kjenner derfor godt til flisproduksjon. Han har holdt kurs i hele Norge på keramiske fliser, TEK 17, samt norske og europeiske normer. På Våtromsdagene vil han ses og høres fra scenen både torsdag og fredag.
CAMILLA BAKKEN AAS – SINTEF
Camilla Bakken Aas er rådgiver i SINTEFs avdeling for Sanitær og våtrom. Hun jobber til daglig med testing, godkjenning og sertifisering av våtromsmembraner, og har utstedt både ETA-sertifikat, CPR-sertifikat og SINTEF Teknisk godkjenning. Dermed kjenner hun dokumentasjonsprosessen av membraner godt. Camilla er også fagansvarlig for miljøvurderinger av byggevarer med SINTEF Teknisk godkjenning. I tillegg jobber hun på forskningsprosjekter rundt ombruk og resirkulert plast.
JORUNN THARALDSEN – Norsk Byggkeramikkforening
Jorunn Tharaldsen har omfattende erfaring innen analyser av våtromsdesign, og vil dele innsikt om hvordan bærekraftige prinsipper kan integreres i våtromsdesign for å oppnå en balanse mellom estetikk og funksjonalitet. Som trendforsker og administrerende leder i NBKF, deler hun sin kompetanse i å utvikle løsninger som er tilpasset både dagens og fremtidens krav.
ARNE HANSEN – Vinger Takst og Byggvurdering (VTB) AS
Arne Hansen deler av sine erfaringer fra 11 år med uavhengig kontroll våtrom, de vanligste avvikene, og vil besvare spørsmål som: Hvilken betydning har uavhengig kontroll våtrom i praksis for kunden og entreprenøren? Hvilken betydning har nye og reviderte rammebetingelser? KS kvalitetssikring, hva er det ? Finnes det?
CLAUS NORSTED – Norsk Takst
Takstingeniør Claus Norsted representerer Norsk takst som leder av arbeidsgruppen for revisjon av NS 3600. Han er utdannet bygningsingeniør og økonom fra Høyskolen i Østfold 1992. Har taksert alle typer eiendom siden 1992 og har vært engasjert i Norsk takst i styret og faggrupper, samt undervist i taksering ved Norges Eiendomsakademi på de fleste linjene.
Norsted driver som takstingeniør med utgangspunkt i Halden. Han har vært med siden starten på utarbeidelsen av NS 3600 og leder nå en arbeidsgruppe som har revidert standarden og samkjørt den med forskrift til avhendingslova (tryggere bolighandel).
SILJE KATHRIN ASPHAUG – SINTEF
Silje Kathrin Asphaug jobber som forsker i bygningsfysikk i SINTEF Community. Hun jobber med fukt- og varmetransport, luft- og regntetthet og bestandigheten til byggematerialer og konstruksjoner. Hun jobber også mye med anvisninger for både Byggforskserien og Våtromsnormen. I tilegg er hun fagansvarlig for klimalaboratoriet i Trondheim.
OVE BERNHARDSEN – M-TETT AS
Ove Bernhardsen er utdannet faglærer, tømrer, jobbet med nybygg, skader, rehabilitert bad, gjort lokal utbedring på våtrom siden tidlig 2000. Han er i dag faglig ansvarlig for en bedrift som i mange år har drevet med lokal utbedring våtrom.
LARS-ERIK FISKUM – SINTEF
Lars-Erik Fiskum er seniorforsker i SINTEF Community i avdeling for bygninger og innstallasjoner.