Møt Fagrådets nye fagsjef

TEKST OG FOTO: Monica Krogstad FFV

Hansen har lang fartstid i bransjen, og det er en meget dyktig og engasjert fyr med hjerte for våtrom, som Fagrådet har fått på laget. 51-åringen fra Asker har allerede fått noen måneder i stillingen, og angrer ikke på valget. – Så langt har det vært en lærerik og spennende jobb, med mye å sette seg inn i, sier han.

Travel hverdag

Det mangler ikke på oppgaver for den nye fagsjefen. Hverdagen går stort sett til å svare på henvendelser, både fra forbrukere, så vel som utførende, jobbe med utvikling av BVN og kursmateriale, samt jobbe mot forskjellige ledd i bransjen.

Én ting har han spesielt lagt merke til med folk som tar kontakt med spørsmål om våtrom; tiden de har brukt på å finne frem til Fagrådet på nett og slått nummeret, kunne de nesten like gjerne brukt på å slå opp i Våtromsnormen. Som oftest er svarene å finne der. Forbrukere ringer også ofte for å spørre om løsninger og utfordringer med manglende dokumentasjon.

Og riktig dokumentasjon på utført arbeid er en av Hansens hjertesaker når det kommer til våtrom.  – erfaringsmessig er det dessverre en del bedrifter, små som store, som slurver med dokumentasjonen, selv om det nå er viktigere enn noen gang at man dokumenterer og kontrollerer det man prosjekterer og utfører, sier han.

– Men det er flere ting å ta tak i, fortsetter den aktive 2-barnsfaren, og nevner baderomskabiner, innvendig rehabilitering av avløpsrør, sjaktproblematikk og anvisninger for overflatesystemer… som en start.

Etter 20 år som prosjektleder i OBOS Prosjekt, er Hansen vant til å ha flere baller i lufta på én gang, men sier det likevel er én stor forskjell i den nye stillingen. – I FFV er det enda flere tråder å holde fast i, og dagene er mer uforutsigbare og utfordrende på mange måter. Jeg vet sjelden hva dagen vil bringe, og det liker jeg godt.

Allerede på våtromsdagene i Sandvika i begynnelsen av september, holdt han innlegg fra scenen om innvendig rørrenovering og andre rom med vanninstallasjoner. Hansen interesserer seg spesielt for lekkasjesikring generelt i hus, og bruk av ny teknologi på dette området. Han har i tillegg mye erfaring med badekabiner/prefabrikkerte våtrom, og sier at også når det gjelder disse produktene, må vi spre mer kunnskap i forhold til modernisering, da dette er områder våtromsbransjen i dag vet for lite om. 

Solid rørbakgrunn

Hansen startet sin karriere som rørleggerlærling i Andersen og Forsman Rørleggerbedrift AS tilbake i 1987, hvor han arbeidet som lærling/rørlegger frem til 1996. Deretter gjennomførte han 2 år ved Grimstad Tekniske fagskole i VVS-faget, før han fikk jobb som prosjektleder i BPA/Bravida sin Oslo-avdeling, der han arbeidet frem til 2002. Da fikk han tilbud om jobb som prosjekt- og byggeleder i OBOS Prosjekt AS, hvor han ble frem til 2022.

Som rørlegger har han arbeidet på større anlegg- og byggeprosjekter, og var bl.a. med på oppføringen av Hotel Plaza, Sandvika storsenter og VG-bygget. Som prosjektleder i BPA/Bravida sin Oslo-avdeling, hadde han bl.a. hovedansvaret for rehabilitering av bad/våtrom i eksisterende bygg/leiligheter. I OBOS Prosjekt AS har Hansen vært prosjektleder på byggherresiden ved rehabilitering av røranlegg og våtrom i hele boligselskap, med prosjekter fra 10 til 900 leiligheter.

Gjennom sin tid i OBOS Prosjekt AS har Hansen bistått ved rehabilitering av ca. 7-8.000 røranlegg/bad samt 2-3.000 leiligheter på nybygg.

Med andre ord kan Hansen skilte med en solid bakgrunn i sitt fag, og Fagrådet er trygge på at de har gjort riktig valg. Daglig leder i FFV, Vidar Hellstrand, som også tidligere har jobbet med Hansen i OBOS prosjekt, sier følgende om den nye fagsjefen: - Vi har fått en erfaren og løsningsorientert kollega i Bjørnar. Han er oppriktig interessert i fag og faglig utvikling, og vil bli en viktig sparringspartner for våre Godkjente våtromsbedrifter.

Tverrfaglig erfaring med BVN

Da OBOS alltid har hatt krav til at bad/våtrom i både nybygg og rehab i størst mulig grad skal bygges iht. Byggebransjens våtromsnorm, har Bjørnar også lang tverrfaglig erfaring i å forholde seg til normen, og han tok selv våtromssertifikatet i 1999.

Bjørnar sier han i sitt virke som Fagsjef vil prøve å videreføre den gode jobben hans forgjenger Bjørn Grimsrud gjorde. Han vil ha fokus på å formidle hvor viktig det er at prosjekterende/utførende tenker i gjennom/prosjekterer hvordan man tenker å løse de forskjellige sidene av et våtrom, og at dette gjøres tverrfaglig. Han er opptatt av at man bruker både kjente og dokumenterte løsninger og produkter, noe man finner i bla. Våtromsnormen.

Svarer på faglige spørsmål

Som Godkjent våtromsbedrift har dere åpen linje for spørsmål til Fagrådets fagavdeling. Bjørnar står klar til å svare på alt dere måtte lure på om våtrom! Ta kontakt med ham på bjornar@ffv.no eller telefon 22 96 10 02.

Fagrådets ansatte

Etter flere utskiftninger i staben de siste par årene, fortsetter Fagrådet sitt gode virke med et dyktig team. Vi er tilgjengelige på telefon og epost, og ser frem til å høre fra deg!

Du finner vår kontaktinfo her

Ønsker du å komme i kontakt med oss?