«Det er ikke noe som heter vanskelige kunder»

ARBEIDSKAR: Hans Martin Slåstad er glad i faget, og svært opptatt av kvalitet. Den erfarne 43-åringen bruker mye tid kunden for å unngå misforståelser.
ARBEIDSKAR: Hans Martin Slåstad er glad i faget, og svært opptatt av kvalitet. Den erfarne 43-åringen bruker mye tid kunden for å unngå misforståelser.

TEKST OG FOTO: RUNE MIDTSKOGEN

SKARNES: Slåstad har lommene fulle av erfaring, og har de siste 20 årene jobbet hos den Godkjente våtromsbedriften Hedmark Murmesterforretning AS på Kongsvinger. 43-åringen er glad i faget.

– Det var tilfeldig at jeg ble murer, men har ikke angret en dag på valget. Jeg kan nok oppfattes som tøff for noen kolleger, men det er fordi jeg er opptatt av at arbeidet skal gjøres ett hundre prosent. Vi har ikke råd til å gjøre feil. Dessuten er det dårlig reklame, sier Slåstad til Fagrådet for våtrom.

Lytt til kunden

Vi møter den blide murerbasen og flisleggeren i en leilighet bare et steinkast unna Skarnes sentrum hvor det skal bygges nytt bad.

– Varmekabelen i gulvet er defekt. Det kunne fikses, men huseier ønsket seg nye fliser og andre løsninger. Jeg gleder meg allerede til flisleggingen. Det blir jeg jeg aldri lei.

Les også: Frykter ufaglærte vil ta jobbene

Han smiler. 43-åringen fra Kongsvinger elsker å flislegge. Blant kolleger går han under kallenavnet «Petter Smart». Med andre ord: Her er det en kar som løser det meste.

– Alt er mulig. Det eneste du må gjøre er å bruke tid på å finne de gode løsningene. Det er ikke noe som heter vanskelige kunder. Du må lytte og høre hva kunden ønsker, og sammen komme fram til en løsning. Kommunikasjon er et undervurdert verktøy, sier han.

– Mange saker Fagrådet for våtrom mottar kunne vært unngått med bedre kommunikasjon. For kunden er god kommunikasjon vesentlig for å gi trygghet. Men samtidig er det lurt å tenke over at vi er utstyrt med to ører og en munn, sier Bjørn og Cato hos Fagrådet for våtrom.

Ekstra strøk smøremembran

Hedmark Murmesterforretning har mange faste kunder. Mange oppdrag går ut på å rette opp feil etter andre. Hans Martin mener flere må bli flinkere til å gjøre en grundig og skikkelig jobb første gangen.

– Jeg er nøye. Og det skal jeg være. Hvis du lærer deg å være nøyaktig fra dag én så er det noe du og kunden får igjen for. Jeg smører membran i rette linjer. Det er ikke viktig, men kunden ser det, du har bedre kontroll på hvor du har smurt og samtidig viser du kunden at du kan det du driver med.  For sikkerhets skyld bruker jeg selv på våtromsplater to strøk smøremembran i dusjsonen, og ett strøk på resten. Jeg er også tydelig ovenfor rørleggere at det er jeg som setter ned slukmansjett. Jeg er liker å ha kontroll og at ting gjøres riktig, sier han smilende.

Ønsker du å komme i kontakt med oss?