«Føles som jeg har vunnet i Lotto»

KLAR FOR FFV: Rørlegger Erik Støyl er klar for å gi jernet som hospitant i Fagrådet for våtrom. 45-åringen har en variert bakgrunn som både servicetekniker, rørlegger, tømrer og vaktmester.
KLAR FOR FFV: Rørlegger Erik Støyl er klar for å gi jernet som hospitant i Fagrådet for våtrom. 45-åringen har en variert bakgrunn som både servicetekniker, rørlegger, tømrer og vaktmester.

Tekst og foto: Rune Midtskogen

 Oslo: Den sindige og blide 45-åringen trengte ingen betekningstid, da han ble spurt om han kunne tenke seg å hospitere i Fagrådet for våtrom.

– Det er fantastisk å få muligheten til å jobbe sammen med Bjørn og Cato. Her er det masse kompetanse og et flott arbeidsmiljø. Dette var det beste som kunne skje. Det føles som jeg har vunnet i Lotto, sier Erik Støyl til Fagrådet for våtrom.

Bred yrkeserfaring

Den single trebarnsfaren jobbet mange år som servicetekniker hos Gunnar Karlsen AS før han i 2002 begynte som voksenlærling i rørleggerfaget hos Asker og Røyken Rør AS. Etter fullført svennebrev startet han for seg selv. Det ble med sju år.

Deretter ble han ansatt som servicerørlegger i Oras Drammen. Han jobbet også en periode som servicesjef for et lokalt entreprenørfirma med ansvaret for alt det tekniske knyttet til bygging av passivhus.

Som ikke det er nok: Erik har vaktmesterskolen, kjørt lastebil og tjenestegjort for forsvaret i Libanon.

Røyken-karen har også bakgrunn som tømrer, men mangler 10 måneder praksis på å få godkjent utdannelsen. Nå har han halvannet år igjen før han er ferdig på Fagskolen.

– Det var tøffe tider i håndverksbransjen den gang jeg skulle bli tømrer, så jeg hoppet av og begynte i stedet som servicetekniker. Det var en flott tid, men rørleggerfaget har alltid fascinert meg – så da sjansen om voksenlærling dukket opp – var jeg ikke sen om å kline til. Det har jeg aldri angret på. Jeg gikk en veldig god skole hos Asker og Røyken Rør, forteller Erik.

Mislikte dusjkabinett

Daglig leder hos Fagrådet for våtrom, Cato Karlsen, er glad for at Erik takket ja.

– Det er flott å få en ny håndverker på laget, og som innehar kompetanse for det praktiske, sier han.

Hva var det verste med jobben som rørlegger, Erik?

– Uten tvil å montere dusjkabinett! Men jeg har mange flotte opplevelser, ikke minst den daglige kontakten med kunden og de varierte arbeidsoppgavene. Jeg likte veldig godt å jobbe med varmeanlegg.

– Hva kan du tilby Fagrådet for våtrom?

– Jeg har en variert bakgrunn og en forståelse fra flere fag som er en stor fordel i denne jobben. Men jeg har vanvittig mye å lære, sier han.

45-åringen jobbet tidligere mye med våtrom. Et tema han har stor interesse for.

– Du som kjenner rørleggerbransjen; hva er det rørleggeren kan bli bedre på hva gjelder våtrom?

– Den generelle rørleggeren gjør normalt en god jobb, men fortsatt har de fleste et forbedringspotensiale når det gjelder prosjektering og dokumentasjon.

Sier Erik Støyl.

Ønsker du å komme i kontakt med oss?