«Jeg anbefaler kundene å bygge bad uten flis»

KLAR TALE: Sju av ti bad Løten Malerverkstd AS leverer, bygges nå med belegg på gulv og baderomspanel, forteller malermester Raymond Berget.
KLAR TALE: Sju av ti bad Løten Malerverkstd AS leverer, bygges nå med belegg på gulv og baderomspanel, forteller malermester Raymond Berget.
STILIG: Dette badet er bygget med belegg og baderomspanel.

STILIG: Dette badet er bygget med belegg og baderomspanel.

Tekst og foto: Rune Midtskogen

LØTEN: – Vi har alltid bygget mange bad med belegg og baderomspanel. I dag er det stadig flere kunder som ønsker å bytte ut flisene til fordel for det jeg mener er enklere og bedre løsning, sier Raymond Berget til Fagrådet for våtrom.

Den rutinerte malermesteren sitter tilbakelent på kontorstolen i lokalene til den Godkjente våtromsbedriften Løten Malerverksted AS. 50-åringen har gjort det meget bra siden han kjøpte opp firmaet i 1995.

Holder i minst 30 år

I dag har firmaet 25 malere og gulvleggere på huset – i tillegg to ansatte på kontor og en i butikk.

Her er kompetanse høyt verdsatt: Seks av de ansatte er kurset i Byggebransjens våtromsnorm. I tillegg er Raymond mester. For to år siden mottok daglig ledere prisen som Godkjent våtromsbedrift nummer 1000.

– Vi er heldige som hele tiden har hatt mye å gjøre. Men dette hadde ikke vært mulig å oppnå uten dyktige ansatte, sier den blide løtensokningen.

Les også: I dette våtromsfirmaet jobber det flest elektrikere

Løten Malerverksted AS leverer alt innen malerfaget, og har akkurat avsluttet fire store prosjekter i regionen. Innen baderomsbygging gjennomføres de fleste oppdragene som totalentreprenør med faste samarbeidspartnere. Og badene bygges etter BVN.

– Jeg opplever at trenden går mer mot belegg og baderomspanel, og det er utrolig mange flotte produkter å velge i. Forklaringene til hvorfor jeg anbefaler er enkel; det er billigere for kunden, går raskere å bygge – og du har et bad som uten problemer holder i minst 30 år. I tillegg er det enklere for kunden å rengjøre, forklarer malermesteren.

Kvalitet til fornuftig pris

Han smiler. Noe han har til vane å gjøre.

– Jeg er alltid ærlig med kunden. Vi skal drive butikk, men det er viktig å tenke kvalitet i kombinasjon med fornuftig pris. Bad er svært kostbart, og jeg må si jeg blir litt oppgitt når jeg ser hvilke priser enkelte håndverkere opererer med. Jeg sier også til kunden at det billigste for dem er at håndverkerne går på timer. Du skal være menneskelig oppi det hele samtidig som du skal drive butikk. Vi klarer oss godt, har mye å gjøre – og alltid hatt godt forhold til våre samarbeidspartnere, sier han.

– Er du klar over at du nå kanskje erter på deg noen murere?

– Det går fint. Spør bare kundene; mange som har hatt fliser på badet er lei av å vaske og holde rent fugene. Det slipper du med belegg og baderomsplater.

– Det er hyggelig å registrere at bedriften setter kompetanse høyt, og har klare tanker om riktig utførelse av våtrom, sier daglig leder i Fagrådet for våtrom, Cato Karlsen.

Ønsker du å komme i kontakt med oss?