«Tømrer og rørlegger er perfekt match»

TØFFE KARER: Rørlegger Torbjørn Ausland (til høyre) og tømrer Kim André Tengs  samarbeider om jobbene. Etter bare et par måneders samarbeid, har guttene masse jobb.
TØFFE KARER: Rørlegger Torbjørn Ausland (til høyre) og tømrer Kim André Tengs samarbeider om jobbene. Etter bare et par måneders samarbeid, har guttene masse jobb.

Oslo: – Vi har gjort en del jobber sammen, og det fungerer veldig bra. Kjemien stemte fra dag én. Tømrer og rørlegger på lag er perfekt match. Det merker vi at også kundene setter pris på, sier Torbjørn Ausland til Fagrådet for våtrom.

Fagrådet møter de blide kameratene over en kopp kaffe på Grünerløkka hvor duoen skal bygge et nytt bad som følge av en vannskade. Det er god stemning, og latteren sitter løst. Disse karene har det morsomt på jobb!

Torbjørn startet opp for seg selv i september, driver rørfirmaet Ausland AS og har gjennomført A-sertifikat i Byggebransjens våtromsnorm – og går på fagskolen. Kim André har gjennomført teknisk fagskole, og drevet for seg selv et års tid under Tengs Bygg AS.

Jeg gikk på kurs i regi av Morten Hofstad i Byggeveiledning, og det var veldig interessant og lærerikt. Men også skremmende å se hvor galt det går for enkelte som ikke følger «boka». Jeg er blitt veldig glad i regelverk etter at jeg startet på fagskolen, og har for lengst funnet ut at vi skal bygge bad etter BVN. Byggebransjens våtromsnorm er et genialt verktøy, sier Torbjørn Ausland, og får bekreftende nikk fra sidemannen.

Det var et tilfeldig møte på Rema 1000 på Ila i Oslo som gjør at karene i dag jobber sammen.

– Vi kom i prat, og så var det gjort. Vi jobber med å få på plass en trygg og god samarbeidspartner som er elektriker, så begynner brikkene å falle mer på plass. Til nå har Torbjørn og jeg delt fortjenesten på badejobbene vi har hatt. Bakgrunnen vi har gjør at vi kan gjøre det aller meste og hjelpe hverandre. Det er viktig at vi har kontroll og oversikt over det som skjer slik at jobbene blir utført på en ordentlig måte. Vi gleder oss til fortsettelsen, sier Kim André.

Duoen er engasjert i faget de representerer. Og i bransjen.

– Jeg håper flere av befolkningen blir mer opptatt av dokumentasjon. Vi skal gjøre kunden fornøyd, og unngå reklamasjoner. Vi skal sove godt om natten, smiler Torbjørn Ausland.

Ønsker du å komme i kontakt med oss?