Dansegal rørleggermester

LAR DET SWINGE: Tom Sveen  er en ivrig danser, og er tre ganger norgesmester i katgorien dans trio. Her i full fart sammen med kona (første til venstre) og søsterens kone. Tom og kona driver i dag danseskole på Gjerdrum.
LAR DET SWINGE: Tom Sveen er en ivrig danser, og er tre ganger norgesmester i katgorien dans trio. Her i full fart sammen med kona (første til venstre) og søsterens kone. Tom og kona driver i dag danseskole på Gjerdrum.   Foto: Privat

TEKST OG FOTO: Privat

BYGGER BAD ETTER BVN: Rørleggermester Tom Sveen er stor tilhenger av Våtromsnormen, og bygger alle bad etter BVN.

BYGGER BAD ETTER BVN: Rørleggermester Tom Sveen er stor tilhenger av Våtromsnormen, og bygger alle bad etter BVN.

Oslo: Et kort møte med Tom Sveen og du får følelsen av at livet er en dans på roser. For maken til blid kar skal du jammen lete lenge etter.

Når den danseglade 48-åringen er ferdig med arbeidsdagen, er det familie og dans som står på programmet. Tom er tre ganger norgesmester i kategorien dans trio; hvor du danser med to damer samtidig.

 – Privat holder jeg meg til kona, men når det er dansekonkurranser er jeg så heldig at jeg også får låne søsteren til kona, sier Sveen til Fagrådet for våtrom. 

Les også: Her klikker du for å melde deg på Våtromsdagene 6.-7.september

Latter runger ut i rommet. Tom er ikke bare en danseløve, men også en skikkelig glad laks! 

– Jeg ble introdusert for dans av fetteren min for mange år siden og ble umiddelbart hektet. I en periode trente jeg nesten hver dag, og hadde egen nøkkel til danselokalene på Bårdar. Det var også i dette miljøet jeg traff kona. I dag trener jeg ikke dans daglig, men når jeg har tid og lyst. Nå skal vi spisse formen inn til konkurranser som kommer senere i høst, sier han.  

Tidligere år startet han og kona danseklubb i Gjerdrum hvor de også bor. Når Tom ikke svinger rundt med damene, bygger han bad etter Våtromsnormen eller gjør annet rørrelatert arbeid. Ofte på Oslo vest. Firmaet han har drevet siden 2003, Rørteam AS, er Godkjent våtromsbedrift.

– Det er tilfeldig at de fleste av kundene er på vestkanten. Jeg samarbeider tett med en tømrer som har mange kunder i området, og vi gjør derfor mye jobb sammen, forteller han.

Tom kunne jobbet døgnet rundt hvis han hadde et ønske om det…

– Jeg er heldig som har mange faste kunder, men har alltid vært flink til å være ærlig med kunden; har jeg for mye å gjøre så sier jeg fra at jeg ikke kan før uken etter. Kundene skal alltid være fornøyd – det er jo det jeg lever av.

– Byr du opp kundene til dans?

– Nei. For oftest er det mannen som er hjemme i huset når jeg er der på jobb.

Smiler og ler Tom Sveen.

Ønsker du å komme i kontakt med oss?