«Selv om jeg også bygger bad med flis, mener jeg den sikreste formen for membran er kombinasjonen vinyl og baderomspanel»

KNALLHARD JOBBING: Rørleggermester Joakim Siljuberg bygger mange bad, de fleste med vinyl og baderomspanel.
KNALLHARD JOBBING: Rørleggermester Joakim Siljuberg bygger mange bad, de fleste med vinyl og baderomspanel.   Foto: Rune Midtskogen

TEKST OG FOTO: Rune Midtskogen

Kløfta: – For min del handler det hele tiden å levere det optimale til kundene, sier Siljuberg til Fagrådet for våtrom.

Vi møter den dyktige fagmannen på et byggeprosjekt på Kløfta hvor rørleggermesteren jobber for harde livet. 29-åringen har gjort stor suksess med Borgen Rørleggerbedrift AS siden han overtok butikken i 2011.

Sterk økning i vinyl og baderomspanel

De siste årene har den Godkjente våtromsbedriften med hovedbase på Dal ved Råholt levert meget gode økonomiske resultater. I dag teller bedriften fire ansatte, men flere er på vei inn døra. Selv jobber Joakim 12-14 timer fem dager i uken.

– Det er ingen kjære mor å drive bedrift, men jeg stortrives. Det viktigste for meg er at kunden blir fornøyd og at vi leverer fra oss godt håndverk innenfor tekniske krav, sier han smilende.

Les også: Godkjent våtromsbedrift betyr noe

Men tilbake til bad: 29-åringen er en erfaren badebygger, og ukentlig jobber han på et bad. Da ofte sammen med tømreren. For i de siste par årene har bruken av vinyl og baderomspanel nærmest eksplodert, skal vi tro rørleggermesteren.

– Selv om jeg også bygger bad med flis, mener jeg den sikreste formen for membran er kombinasjonen vinyl og baderomspanel. Jeg er overbevist om at dette vil komme mer i tiden som kommer, og jeg bygger klart flest bad av den typen, forteller han.

– Er du klar over at du nå kan erte på deg en hel bransje?

– Det får så være. En kan ikke argumentere for at vinyl og baderomspanel er et dårligere alternativ enn membran og flis. Utviklingen går fremover også i denne bransjen, sier rørleggermesteren.

Mange vinylgulv legges feil

Rørleggermesteren er nøye med rørarbeidet på et bad hvor han bygger uten flis.

Les også: - Vi bruker GVB for alt det er verdt

– Det er viktig med riktig bruk av mansjetter rundt veggboksene, og overgang fra mansjett til plate. Bruk mansjett som du er sikker på vil sitte, hvis ikke kan det komme vann i platene og i alle åpninger. Husk: Det er god service og skikkelig håndverk vi som er i denne bransjen lever av, sier Joakim Siljuberg. 

– Fagrådet registrer trendene med storformat flis og malte overflater appellerer til markedet. Vårt råd til håndverkeren er; les montasjeanvisningen! Vi ser fortsatt at mange vinylgulv legges feil. Den riktige måten å gjøre dette på finner du i Byggebransjens våtromsnorm og monteringsanvisningen til leverandøren, sier daglig leder i Fagrådet for våtrom, Cato Karlsen.

 

Ønsker du å komme i kontakt med oss?