«Vi har sett fliser løsne i kabiner fordi det er brukt for lite lim»

  JA TIL «THE PLEDGE» De nye storformatflisene er populære, men ikke akkurat enkle å bruke når BVN-kravet er 1:50 i dusjsone, og 1:100 utenfor. Geir Sørensen tar gjerne i bruk FFVs «The pledge» når tilbud skal gis.  Særlig dersom det i teksten fremgår at jobben utføres iht. BVN og TEK17.
JA TIL «THE PLEDGE» De nye storformatflisene er populære, men ikke akkurat enkle å bruke når BVN-kravet er 1:50 i dusjsone, og 1:100 utenfor. Geir Sørensen tar gjerne i bruk FFVs «The pledge» når tilbud skal gis. Særlig dersom det i teksten fremgår at jobben utføres iht. BVN og TEK17.  Foto: Johnny Almvang

TEKST OG FOTO: Johnny Almvang

Oslo: Teknisk sjef og prosjektansvarlig i Norfloor, Geir Sørensen, kan sakene, det vil si flisene, sine. Murmesteren og våtromsertifikat-sensoren kan svare på alt om teknisk kvalitet, levetid, fuktinntrengning, leggeteknikk, lim og fug.

Les også: Klikk her for å melde deg på Våtromsdagene 6-7 september i Oslo

 

Synsing og opplevede følelser 

Så hva kommer det da av at samtalen vår handler mest om følelser og ikke teknikk? For hva sier Geir når jeg spør om hvor viktig det egentlig er å argumentere med flisenes evige liv, i en tid der bad blir mote-oppdatert lenge før det teknisk sett er gått ut på dato?

Svaret overrasker: 

– Flis handler om følelser. Når kunden står og gleder seg i sitt nye, lekre drømmebad, er det min erfaring at gleden og følelsen er sterkere med ekte fliser enn om det er valgt overflater laget av plast-varianter. Altså vinyl, acryl, tapet, maling, våtromspanel. Jeg kan ikke dokumentere påstanden med fakta. Her snakker vi om synsing og opplevde følelser. Et eller annet med at når du har valgt det som sannsynligvis er dyrest, og som gir badet en harmonisk helhet, så får du en YES-følelse!  Du angrer ikke på investeringen. Men føler i kropp og sjel at den vil gi glede og inspirasjon i overskuelig fremtid, forteller Geir Sørensen til Fagrådet for våtrom. 

Les også: Høstens store happening for våtromsbyggere

 

Sterkt fokus på kursing

Geir har mye på hjertet. Han brenner for faget. Og er engasjert.

Kompetanse må til for å sikre at godfølelsen varer lenge. Det som er fakta, er at godflisfølelsen lett kan forsvinne dersom det er valgt dårlig fliskvalitet, eventuelt kombinert med slett håndverk. Flisleggere må kunne sine saker. Derfor kurser vi dem. Ikke bare for å gi råd om at takspotter bør være 40 cm fra flisveggen for å unngå slepelys, men viktigst er fokus på kvalitetskriterier og standarder for fuktinntrengning. Fliser er porøse, det må forståes for å unngå problemer. Velges kvalitet BIII bør flisene ha maks 15 prosent fukt, og skjemmende skjolder unngås. Vi selger kun fliser som har denne standard. Og er i dialog med FFV om å få klarere kvalitetskriteria for flis inn BVN.

– Vi erkjenner at bad nå stadig oftere blir rehabilitert, der perfekt fungerende fliser hugges vekk. Fordi kunden ønsker seg noe nytt, mer tidsmessig. Evigvarende kvalitet kan nok derfor være mer et taktisk skinn-argument for å velge våre høykvalitets italienske fliser til drømmebadet. Selv om antall m2 flis per innbygger er gått ned fra 1,22m2 til 0,88 m2 i løpet av de siste 10 år, er etterspørselen totalt betydelig opp, fordi vi totalt sett er flere mennesker som trenger bad.

–  Hva er dine erfaringer rundt kabiner, Geir? 

–  Jeg ser at det gjennom det digitale nyhetsmgasinet 1:50, som er for Godkjente våtromsbedrifter, er blitt drøftet badekabiner fra ulike vinklinger. Mitt innspill er at vi har sett fliser løsne i kabiner fordi det er brukt for lite lim. Det er pussig. Hovedargumentene for å velge kabiner er jo for entreprenørene lavere enhetskostnader, kortere byggetid og «robot-kvalitet». Regnestykket går sjelden helt opp, slik vi erfarer. Og da er det godt vi har våtromsertifiserte murere med toppkurs fra Norfloor.

 

PS: Saken sto først på trykk i det digitale nyhetsmgasinet 1:50 - et magasinet for Godkjente våtromsbedrifter. 

Ønsker du å komme i kontakt med oss?