Nå kommer fargeflisene

KAN FAGET: Interiørarkitekt Sigrid Vogt Søholt har jobbet 12 år hos Bergersen Flis, og er svært oppdatert på det som skjer.
KAN FAGET: Interiørarkitekt Sigrid Vogt Søholt har jobbet 12 år hos Bergersen Flis, og er svært oppdatert på det som skjer.   Foto: Rune Midtskogen, Fagrådet for våtrom

TEKST OG FOTO: Rune Midtskogen, Fagrådet for våtrom

BLÅTT ER FLOTT: Fliser med sterke farger er på full fart inn i motebildet. Interiørarkitekt Vogt Søholt merker at flere ønsker mer farge, for eksempel blått.

BLÅTT ER FLOTT: Fliser med sterke farger er på full fart inn i motebildet. Interiørarkitekt Vogt Søholt merker at flere ønsker mer farge, for eksempel blått.

OSLO: – Vi selger fortsatt mye hvite og grå fliser, men det skjer endringer hele tiden. Vi har et stort og bredt utvalg som kundene verdsetter. Håndverkeren er også flink til å besøke oss for å få inspirasjon, sier interiørarkitekt hos Bergersen Flis på Ryen i Oslo, Sigrid Vogt Søholt til Fagrådet for våtrom.

Med 12 års erfaring fra flisekjeden, kjenner interiørarkitekten bransjen som sin egen bukselomme. I butikken på Ryen er det et imponerende bredt utvalg av det siste innen fliser og baderomsmoter.

Les også: Foretrekker lavere marginer fremfor reklamasjoner

Ikke rart mange velger å ta turen hit.

– Mange ønsker storformat flis for å få minst mulig fug, gjerne 1,20 x 2,40 meter - og vi ser at flere ønsker å fore inn og implementere speilskap/oppbevaring i veggen. Av sluk selger vi mye Purus. Trenden viser gjerne at de som har to bad, velger lyse fliser på det ene og mørkere på det andre. Gjerne ønsker kundene en rød tråd. Vi ser også større salg av kobber, gull og sorte armaturer med matchende tilbehør, forteller hun.

Les også: Nå stilles det krav til fall mot sluk

Sigrid forteller at flere velger mer eksklusive og større dusjløsninger framfor badekar – og da gjerne med sitteløsninger så vel som og nisjer til shampoo i dusjen.

– Fliser med sterke farger kommer for fullt, gjerne da for eksempel i helblått. Noen ønsker å dele opp baderommet i ulike farger, men det er også populært med samme fliser på vegg og gulv. Det er også mulig å få trykket et bilde/motiv i mosaikk, slik at hver flis blir som et foto piksel. Vi føler at kundene våre begynner å bli mer vågale og det er gøy. Teksturer er også på full fart inn og gir veggene et stilig utrykk, sier interiørarkitekt Sigrid Vogt Søholt.

Ønsker du å komme i kontakt med oss?