«Jeg er pessimist på vegne av bransjen»

KLAR TALE: Kjetil Hagen har stor yrkesstolthet, og drevet rørleggerfirmaet med samme navn i 13 år. 46-åringen liker ikke utviklingen han ser i bransjen han er så glad i.
KLAR TALE: Kjetil Hagen har stor yrkesstolthet, og drevet rørleggerfirmaet med samme navn i 13 år. 46-åringen liker ikke utviklingen han ser i bransjen han er så glad i.   Foto: Rune Midtskogen, Fagrådet for våtrom

TEKST OG FOTO: Rune Midtskogen, Fagrådet for våtrom

OSLO: – Vi prøver å forbedre oss hele tiden, og tar hver eneste jobb seriøst. Det er svært viktig å være fagmann og ha yrkesstolthet. Et godt rykte betyr mye når du driver et firma, men for min del betyr det mye at jeg vet jeg har gjort en god jobb. Dette må ikke folk i bransjen glemme, sier Kjetil Hagen til Fagrådet for våtrom.

Den blide romerikingen har stor yrkesstolthet, og drivende engasjert i rørleggerfaget. Mesteren har drevet Oslo-firmaet Hagen VVS AS i 13 år. I dag har den Godkjente våtromsbedriften ni ansatte.

Fagrådet for våtrom møter den engasjerte 46-åringen på kontoret på Bryn i Oslo. Under intervjuet legger Hagen flere ganger ekstra tynge på ordet yrkesstolthet.

– Selv om jeg de siste par årene har sett en mer positiv endring til å bruke kvalifisert arbeidskraft, er jeg fortsatt pessimist. Jeg opplever at flere bedrifter senker ambisjonsnivået for å konkurrere mot langt rimeligere aktører. Dette har jeg sett flere eksempler på og det er ingen god utvikling. Også vi får henvendelser om vi kan «rydde opp» etter andre. Og mye av det jeg ser er graverende. Det som er ekstra ille er at noe er utført av bransjefolk jeg vet hvem er. Jeg er altfor glad i denne bransjen til at jeg ikke bryr meg om det som skjer.

Les også: Med blikk for rørleggerfaget

Han tar en slurk kaffe.

– Det skal vel et mirakel til for å få gjort noe med dette, men jeg velger likevel å leve i håpet om at det en dag vil skje noe. Uavhengig kontroll av alle bad ville vært en god start. Tenk hvor mye tull vi hadde sluppet. Jeg savner at bransjen blir mer samstemte, sier Kjetil Hagen.

Rørfirmaet bygger rundt 40 bad i året. Alle involverte på baderomprosjekter får utdelt en «prosjektplan» som er utarbeidet av ham selv.

– Vi bygger etter Våtromsnormen så langt det lar seg gjøre. Mange kunder spør om vi bygger bad etter Våtromsnormen, og om vi er Godkjent våtromsbedrift. Det gjør meg glad; det viser at kunden er opptatt av kompetanse. Personlig er jeg stor fan av kompetansesjekk.no.

Kompetansesjekk.no ble etablert av Fagrådet for våtrom i samarbeid med Mesterbrev og DiBK.

– Fagrådet for våtrom opplever en sterk økning i nett-trafikken til vår nettside. Spesielt gjelder dette områder som kompetanse og Godkjente våtromsbedrifter. Vi får ukentlig flere henvendelser vedrørende Godkjente våtromsbedrifter, sier daglig leder i Fagrådet for våtrom, Cato Karlsen.

Ønsker du å komme i kontakt med oss?