Foretrekker lavere marginer fremfor reklamasjoner

FAGSTOLTHET: Girts Evele legger sjelen sin i hver eneste jobb. 32-åringen ansetter konsekvent menn i alderen 25-30 år fra hjemlandet.
FAGSTOLTHET: Girts Evele legger sjelen sin i hver eneste jobb. 32-åringen ansetter konsekvent menn i alderen 25-30 år fra hjemlandet.   Foto: Rune Midtskogen, Fagrådet for våtrom

TEKST OG FOTO: Rune Midtskogen, Fagrådet for våtrom

GODT TEAM: Entreprenør Girts Evele sammen med byggherre og den tidligere storhopperen Vegard Opaas.

GODT TEAM: Entreprenør Girts Evele sammen med byggherre og den tidligere storhopperen Vegard Opaas.

RØYKEN: – Jeg har alltid drømt om å starte opp for meg selv. Selv om det betyr mye jobb og ansvar, stortrives jeg med dette livet. Det betyr utrolig mye at jeg får gode tilbakemeldinger fra kunder, og at vi leverer skikkelig jobb, sier Girts Evele til Fagrådet for våtrom.

Viktig med fagstolthet

Den 32 år game tømreren fra Latvia er et eneste stort smil mens han viser Fagrådet rundt på et renoveringsprosjekt i Røyken utenfor hovedstaden. Her – bare et steinkast unna Oslofjorden – har firmaet han eier, Keroc AS, vært totalentreprenør. Oslo-firmaet er Godkjent våtromsbedrift.

Det tidligere næringsbygget er forvandlet til et leilighetsprosjekt med høy standard.

– Det har vært mange måneder med mye jobb, men nå er vi snart i mål. Gutta har gjort en fantastisk jobb, og det vi leverer fra oss er av skikkelig kvalitet. Jeg er svært opptatt av at det vi leverer fra oss, skal være ett hundre prosent. Jeg foretrekker lavere marginer framfor reklamasjoner. Nøkkelordet er fagstolthet, understreker daglig leder Girts Evele.

Les også: Nå blir det krav til fall mot sluk

32-åringen peker på dørlistene, og forteller at de alltid merker spikerhullene før de setter listene på plass. Og de bruker kun verktøy av beste kvalitet.

– Fornøyde kunder er det jeg lever av. Det er ikke vanskelig å levere fra seg skikkelig arbeid. Men en må ha dyktige ansatte og klare retningslinjer. Alle gutta vet hvilke krav jeg har til det vi gjør. Og da blir det sånn. Punktum, smiler han.

– Jeg er meget godt fornøyd med det arbeidet Keroc har gjort. Dette er virkelig bra, sier byggherre og den tidligere storhopperen Vegard Opaas.

Ett år med opplæring

I tillegg til svennebrev som tømrer har Girts gjennomført A og B-modul i Våtromsnormen.

– Jeg bygger alle bad etter Våtromsnormen. Våtromsnormen er genial: Bruker du den som oppslagsverk, så vet du at det du bygger er sikkert og bra.

Han lar fingrene gli over flisene på badet som er bygget med 60 x 60 fliser.

– Her er det gjort et flott stykke arbeid. Se på fugene og helheten. Det er meget bra, sier han.

Entreprenørfirmaet Keroc så dagens lys i 2013, og har i dag 18 ansatte. Den Godkjente våtromsbedriften har flere byggeprosjekter

– Vi er heldige som har mye å gjøre. Jeg har flinke ansatte som jobber hardt og som ønsker det samme som meg. Jeg ansetter konsekvent menn i alderen 25-35 år etter anbefalinger fra Latvia. Jeg ser tidlig om de har det som skal til og om de er villige til å lære. I gjennomsnitt tar det rundt et års tid med opplæring, men det er det verdt. Da får jeg dyktige karer, sier Girts Evele.

Ønsker du å komme i kontakt med oss?