Firmaet har ingen reklamasjoner

SATSER: Denne trioen i Romerike Flis & Mur AS verdsetter skikkelig håndverk, og får hele tiden nye jobboppdrag på grunn av et godt rykte. Fra murmester og faglig leder Eirik Lund, murer og daglig leder Frode Haugan og murer og prosjektleder Kim André Aaserud.
SATSER: Denne trioen i Romerike Flis & Mur AS verdsetter skikkelig håndverk, og får hele tiden nye jobboppdrag på grunn av et godt rykte. Fra murmester og faglig leder Eirik Lund, murer og daglig leder Frode Haugan og murer og prosjektleder Kim André Aaserud.  Foto: Rune Midtskogen, Fagrådet for våtrom

TEKST OG FOTO: Rune Midtskogen, Fagrådet for våtrom

MAURA: – Vi er naturligvis veldig stolte av at vi ikke har reklamasjoner. Det viser bare at vi gjør en veldig god jobb. Vi sier heller nei til den tiende jobben hvis vi føler vi ikke har tid i stedet for å tenke penger. Vi verdsetter skikkelig håndverk. Og sånn skal det fortsette å være, sier daglig leder og medeier Frode Haugan (38) til Fagrådet for våtrom.

Leste Våtromsnormen på ferie

Yrkesstoltheten ligger langt utenpå arbeidsskjorta til Haugan og kollegene Eirik Lund (27) og Kim André Aaserud (27): Det tar ikke mange sekundene fra Fagrådets medarbeider har kommet innenfor butikklokalene på Nannestad utenfor Oslo, før fagpraten er i gang. Romerike Flis & Mur AS er Godkjent våtromsbedrift.

– Jeg leste Våtromsnormen og annen faglitteratur på flyet i sommer. Det er viktig å repetere. Men så er jeg også fagidiot – og stolt av å være murer, smiler Haugan, som eier firmaet sammen med Eirik Lund.

– Fagrådet registrerer flere og flere nerder. Kanskje ikke så mange som leser Våtromsnormen som sengelektyre eller på fly, men vi gleder oss over interessen. For å sitere en avdød norsk professor: «Kan du våtrom kan du alt», sier daglig leder i Fagrådet for våtrom, Cato Karlsen.

Les også: Foretrekker lavere marginer fremfor reklamasjoner

Romerike Flis & Mur AS så dagens lys i 2013, og har i dag seks ansatte. Den Godkjente våtromsbedriften er en av del av Ildstedet-kjeden.

Tilbyr fastpris på bad

Med andre ord: Disse karene legger ikke bare flis på bad!

– Vi har store ambisjoner, men vil ikke forhaste oss. Det viktigste er at vi levere skikkelig håndverk. Da kommer også jobbene, sier prosjektleder og murer Kim André Aaserud.

Les også: Nå stilles krav til fall mot sluk

– Vi prosjekterer selv, og har vårt eget KS-system. I tillegg bruker vi Boligmappa. Og selvfølgelig bygger vi bad etter Våtromsnormen. I vår bransje nytter det ikke å stikke unna papirarbeidet, du er bare nødt til å lære deg alt for å henge med. Det er ikke så vanskelig, men det tar tid å sette seg inn i alt. Gode rutiner er viktig. Og det er har vi jobbet mye med, forteller Haugan.

Den Godkjente våtromsbedriften tilbyr fastpris på bad. De er også godkjent lærlingebedrift, og har i dag én murerlærling. De leier også inn to mann ved behov.

– Vi får mange nye oppdrag på et godt rykte. Vi setter store krav til samarbeidspartnere, og det kan vi siden vi er veldig seriøse. Vi sier nei hvis vi ikke får brukt våre modeller i vårt egenutviklede KS-system. Vi skal ha kontroll! sier murmester og faglig leder, Eirik Lund til Fagrådet for våtrom.

Ønsker du å komme i kontakt med oss?