Tekst og foto: Rune Midtskogen
Bodø: Den Godkjente våtromsbedriften, SemCon Nord AS i Bodø, er med sine 23 ansatte en av de største aktørene i sin bransje i Nordland og omegn. I fjor leverte murerbedriften over 80 bad, og bedriften vokser stadig i oppdragsmengde.
Bedriften har et sterkt fokus på kvalitet, og under mottoet «null hull» har de et klokkeklart mål om at samtlige bad som bygges ikke skal ha lekkasjer.
Viktig med gode rutiner
Det klarer de å etterleve.
– 14 år uten lekkasjer lar seg høre og det er vi stolte av. Vi har jobbet mye med sjekklister og gode rutiner. Alle gjør en veldig god jobb, sier daglig leder i SemCon Nord AS, Tor Holmvåg, til Fagrådet for våtrom.
På hjemmesiden er de svært bevisste på markedsføringen av merkenavnene Fagrådet for våtrom og Godkjent våtrombedrift. Les bare: «Våre håndverkere har høy kompetanse, og vi er sertifisert innenfor Våtromsnormen (BVN) og er godkjent bedrift av Fagrådet For Våtrom (FFV)».
– Det er helt bevisst. Vi bruker GVB og Våtromsnormen for alt det er verdt. Dessverre sitter jeg igjen med et inntrykk av at de store entreprenørene ikke er så opptatt av den slags, men at det svært ofte kun dreier seg om pris. Det syns jeg er uheldig. Det bør være et kvalitetsstempel og telle positivt i anbudsrunder at vi er GVB og bygger bad etter Våtromsnormen, forteller Holmvåg, som understreker at de er med på flere store byggeprosjekter.
Ønsker felles forståelse
Fagrådet møter den blide og utadvendte nordlendingen på kontoret som ligger et par minutters kjøretur fra sentrum av Bodø.
– Derimot er privatmarkedet mer opptatt av det med Godkjent våtromsbedrift. Der har vært en veldig positiv utvikling de siste par årene, legger han til.
Holmvåg er engasjert. Han vurderer nå å ta initiativ til et møte med kontrollører og takstmenn i regionen for å diskutere og komme fram til en felles løsning om fallproblematikk og plassering av sluk. Alt i beste mening for å unngå misforståelser og konflikter.
– Litt av utfordringen mine ansatte møter er at kontrollørene har forskjellige syn og meninger på hvordan ting skal gjøres. Vi vet hva vi gjør og stoler på egne ferdigheter, men en felles enighet og forståelse hadde vært flott. Vi er jo alle på samme lag og vil ønsker det samme, smiler Holmvåg.