Derfor bør du bruke Godkjent våtromsbedrift

BRUK KOMPETANSE: Daglig leder i Fagrådet for våtrom, Cato Karlsen, anbefaler alle å bygge bad etter den mest robuste løsningen; nemlig våtromsnormen. Og benytt deg av Godkjente våtromsbedrifter, sier han.
BRUK KOMPETANSE: Daglig leder i Fagrådet for våtrom, Cato Karlsen, anbefaler alle å bygge bad etter den mest robuste løsningen; nemlig våtromsnormen. Og benytt deg av Godkjente våtromsbedrifter, sier han.

Oslo: Det bygges og renoveres om lag 150.000 bad årlig i Norge. Oppussing av bad er en stor kostnad, og det er derfor viktig å velge håndverkeren med den beste kompetansen.

Ordningen Godkjente våtromsbedrifter så dagens lys i 1996 samtidig som Byggebransjens våtromsnorm (BVN) ble utgitt i samarbeid med SINTEF Byggforsk og Fagrådet for våtrom (FFV).

Stigende medlemsmasse

I fjor ble 2.500 håndverkere kurset i Byggebransjens våtromsnorm. Har du hørt noen si «å bygge etter våtromsnormen», så har det med dette å gjøre.

BVN er et verktøy for planlegging og bygging av våtrom (baderom, dusjrom og vaskerom) – og målet er å heve kvaliteten på våtrom med hensyn til funksjon og levetid; det vil si å lage solide, funksjonelle og varige våtrom som blir overlevert med en god brukerveiledning.

Sagt på en annen måte: Godkjente våtromsbedrifter skal ha best kompetanse til å bygge de sikreste badene!

– Godkjent våtromsbedrift står for seriøsitet, kunnskap og kvalitet – og det er et kvalitetsstempel. Å bygge bad etter våtromsnormen er den sikreste måten å bygge et våtrom på, sier daglig leder i Fagrådet for våtrom, Cato Karlsen.  

I dag finnes det over 1100 Godkjente våtromsbedrifter, og antallet er stigende. Da Cato begynte hos Fagrådet for åtte år siden var antallet i underkant av 800.

For at en bedrift skal kunne søke om å bli Godkjent våtromsbedrift, må bedriften, foruten å være registrert i Brønnøysundregisteret og ha et gyldig organisasjonsnummer, ha en faglig leder med gyldig våtromssertifikat i BVN Modul B eller C, og i tillegg benytte sertifiserte fagarbeidere for våtrom i henhold til Byggebransjens våtromsnorm.

GVB forplikter

Faglig leder må ha gjennomført minimum Grunnmodul og modul B eller C i Byggebransjens våtromsnorm.

Kurset består av 15 timer undervisning, inklusiv prosjektoppgave. Kurset avsluttes med en eksamen. Godkjenningen fornyes hvert femte år.

Som Godkjent våtromsbedrift kan du markedsføre deg med BVN-logoen med påskrift Godkjent våtromsbedrift. På Fagrådet for våtrom sin nettside kan du enkelt klikke deg inn for å se bedriftene som er GVB.

– Vi registrerer at forbrukeren er mer bevisst i valget av håndverker, og at kompetanse er mer etterspurt enn tidligere. Vi mottar mange henvendelser fra forbrukere som sjekker bedriftenes kompetanse. Mange av de Godkjente våtromsbedriftene er veldig bevisste på oppgavene de påtar seg. Og heldigvis; de aller fleste ønsker å levere skikkelig jobb første gangen. Godkjent våtromsbedrift forplikter, sier daglig leder i Fagrådet for våtrom, Cato Karlsen.

Ønsker du å komme i kontakt med oss?